Restaurering 2015

3. juni 2015

Der er fundet asbest i Sankt Jacobi Kirke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I forbindelse med kirkens renovering har man fundet et asbestlag under kirkens teglgulv. Ligeledes har man også fundet asbest omkring nogle af de gamle varmerør under gulvet. Brugen af asbest var almindelig i 1950érne, da kirken sidst blev renoveret. Straks efter fundet af asbesten blev alle håndværkerne sendt hjem og kirken blev låst af.  Den asbest der findes i kirken har været indkapslet og dermed ikke været til fare for personale eller kirkegængere. Det kan oplyses at Arbejdstilsynet er taget med på råd.

Menighedsrådet har herefter i samarbejde med arkitekterne indgået kontrakt med et firma, der har specialiseret sig i at fjerne asbest. Det betyder, at man snart vil se gule advarselsskilte og folk i beskyttelsesdragter bevæge sig rundt omkring kirken.

Arbejdet vil tage ca. 4 uger og forventes færdig i begyndelsen af juli måned. Først herefter kan håndværkerne gå i gang igen. Dette kommer selvfølgelig til at betyde, at den samlede tidsplan for, hvornår kirken kan tages i brug igen, kommer til at ændre sig. Menighedsrådet arbejder på en løsning. 

19. maj 2015

Ved byggemødet viste det sig, at alt kører efter planen. De fleste bænke er nu ude af kirken. Alt andet inventar er pakket ned. På væggene kan nu for alvor se, hvor sværtet væggene er. I morgen begynder håndværkerne at grave gulvet op, sådan at der kan laves et nyt varmesystem. Endvidere har lydfolkene været på besøg for at aftale, hvor de kommende projektorer skal opsættes
 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13. maj 2015

Altertavlen er taget væk. Oglet er pakket ind. Forberedelserne er uendelige. 

12. maj 2015

Så er håndværkerne begyndt. Kirkebænkene og inventaret er ved at blive taget ud... 

5. maj 2015

Tiden for kirkens lukning nærmer sig. Projektbeskrivelsen er klar. Håndværkerne gør klar. Se det hele i projekbeskrivelsen her til højre.

I dag var kirkens arkitekter og farvekonsulenten i kirken for at lave farveprøver til bænkene. Tre farver blev sat af: Lysegrå, okker og en mørk farve. Valget faldt på den mørke. Endvidere blev der taget stilling til de nye lysekroner, der skal supplere de gamle. Se billederne.

Projektbeskrivelse

Se arkitekternes projektbeskrivelse her. Klik på billedet

   Kirken før restaurering