Livshjælp

Tal med en præst

Det er altid muligt at tale med en præst, når du har brug for det. Du er aldrig til besvær. Samtalen kan handle om sorg, sygdom eller et eksistentielt problem, du har brug for at tale om i fortrolighed. Samtalerne kan finde sted på præstens kontor eller hjemme hos dig. Præsten har 100% tavshedspligt. Du er altid velkommen til at aftale et tidspunkt for samtalen. Klik her for at se præsternes kontaktoplysninger

Sorggruppe                                                                               

En sorggruppe er et sted, hvor du kan mødes med andre, som har mistet en elsket person og ligesom du gerne vil leve videre.
Du kan opleve, at du ikke er alene i verden med alle de svære følelser. Du vil i trygge rammer få mulighed for at få øje på, at det du går igennem er normalt, også selvom det hele er uoverskueligt og tungt.


Tilbuddet om at deltage i sorggruppen laver vi i samarbejde med Aflastningstjenesten i Varde. Aflastningstjenesten har igennem fem år ledet sorggrupper i Varde Kommune. Sorggruppen ledes af to frivillige, der har erfaring med sorggrupper og som løbende har deltaget i kurser i at lede en sorggruppe.


Sorggruppen er for voksne, der har mistet. Sorggruppen mødes en gang ugentlig af en varighed på to timer. Forløbet er ca. 8-10 gange, afhængig af den enkelte deltager.
Har du lyst til at høre nærmere, kan du kontakte en af kirkens præster eller lederen af Aflastningstjenesten  Marianne Kruse, tlf. 23 65 68 33

Besøgsven

- hvis du sidder meget alene

 - hvis du føler dig ensom

 - hvis du har svært ved at komme ud

 - hvis du mangler én at snakke med

Hvor ofte?

Vi tilbyder en besøgsven til et ugentligt besøg. Tidspunktet aftales mellem besøgsvennen og besøgsværten. Det kan være et fast tidspunkt. Eller aftales fra gang til gang. Formiddag eller eftermiddag. Besøget kan vare fra 1 til 3 timer.

Besøgsvennen kommer på besøg i dit hjem. Besøget omfatter hyggeligt samvær, en snak eller en gåtur. I kan også tage en tur ud at handle eller tage til et arrangement sammen.

Besøgsvennen yder ikke praktisk hjælp i hjemmet eller udføre plejemæssige opgaver.

Hvad koster det?

Tilbuddet er gratis.

Har du lyst til at høre nærmere, kan du kontakte en af kirkens præster lederen af Aflastningstjenesten Marianne Kruse, tlf. 23 65 68 33

Sorggruppe for børn og unge

Nogle børn og unge oplever at miste en nær pårørende og ud over tabet kan de også opleve en følelse af isolation og ensomhed, da de ofte kommer til at stå alene med deres sorg og angsten for at miste igen.  

I Varde Provsti har vi oprettet en sorggrupper for børn og unge. 

    • Teenagegruppen mødes første onsdag i måneden kl. 17:00-18:30 på Vestervold 1, Varde.
      Aldersgruppen er de 10-17 årige.
       

Der er tavshedspligt i gruppen. 

Sorggruppen er gratis og har åbent optag.
Det vil sige, at man til hver en tid kan komme med, også selvom tabet skete for flere år siden. Der er ikke venteliste. Børnene i gruppen har mulighed for at blive i gruppen 8 gange.

Grupperne bliver ledet af en præst og en frivillig . 


For henvendelse kontakt da:
Teenagegruppen (10-17 årige)
Thomas Poulsen
mobil: 61611481
mail: thp@km.dk

Demenspårørende samtale med præst

Se folder